Výlet na Bouzov a Javoříčko

Ve středu jsme jeli se školou na výlet. Náš první cíl byl hrad Bouzov. Moc jsem se těšila. Prohlídka se mi líbila, ale byla jsem smutná, že tam nebyl obraz bílé paní, která každou noc vystupovala z obrazu a chodila po hradě. V jedné místnosti byl lustr, který vážil 350 kg. Když prohlídka skončila, jeli jsme do Javoříčských jeskyní. Tam se mi taky moc líbilo, ale byla tam strašná zima. Viděli jsme i netopýra. Potom jsme si kupovali suvenýry. A pak už jsme jeli konečně domů.

(Eva Ž., 3. roč.)

Se školou jsme jeli na výlet. Náš první cíl byl hrad Bouzov. Na parkovišti byl stánek s různými věcmi. Všechny děti si něco koupily. Pak jsme šli na hrad. Hrad byl moc hezký. Po prohlídce jsme si dali zmrzlinu. Po zmrzlině jsme šli na autobus a jeli do jeskyní. V jeskyních to bylo hezké. Byli tam netopýři a třeba i propast 60 m hluboká. A když prohlídka skončila, tak nám paní průvodkyně ještě ukázala netopýry. Byl tam i obchůdek, ve kterém si asi všichni něco koupili. Po jeskyních jsme jeli domů asi 3 hodiny, protože jsme stáli v koloně. Domů jsme přijeli po 19. hodině.

(Agáta Z., 4. roč.)

Ve středu jsem šla do školy s batohem. Dostali jsme od paní učitelky fosforové kšiltovky, nasedli do autobusu a přesně v 8 hod. vyrazili na výlet. Po 2 hodinách v autobuse jsme byli tam – u hradu Bouzov. Na prohlídku jsme se rozdělili do dvou skupin. Prohlídka byla nádherná. Viděli jsme meče, sekery a jedno brnění. Po prohlídce jsme si dali oběd. Měla jsem řízky s okurkou. Vojta si koupil zmrzlinu a Honza šťávu z máty. Potom jsme jeli autobusem asi 15 minut k jeskyním. Ty jo, ty jeskyně! Krápník sem, krápník tam. Prostě nádhera! Po prohlídce jeskyní jsme si koupili minerály, např. růženín, ametyst, sodalit. Potom už jsme jeli autobusem domů. V autobuse jsme si s Ami hrály. Jak jsme přijeli, šla jsem domů.

(Rozálie H., 4. roč.)

Zveřejněno 17.6.2022