Náš školní výlet

Vyjeli jsme v  8.00 ráno. Cesta autobusem společně se slovním fotbalem nesměla chybět. Jeli jsme 45 minut a dojeli jsme do našeho prvního cíle – záchranné stanice v Bartošovicích. Paní průvodkyně nás provedla po stanici a stručně nám popsala raněná nebo psychicky nemocná zvířata. Nejvíce mě zaujala velká orlice. Ale není čas ztrácet čas, protože nás čeká ještě jedna zastávka. A tou je Marlenka!

Ještě před začátkem exkurze jsme si nakoupili různé věci, jako např. medové kuličky, dorty, rolády a dokonce i jejich novou limonádu. Potom jsme dostali malou ochutnávku a prošli jsme se  továrnou. Rozhodně moc doporučuji. 🙂

Johan H., 5. roč.

Ve čtvrtek 15. 6. jsme jeli na školní výlet. Prvně jsme jeli 40 – 45 minut do Bartošovic. V Bartošovicích je záchranná stanice. Moc se mi tam líbilo. Byli tam ptáci, veverky, jedna vydra, a dokonce jedna srnka, který byla ode mě snad jen 10 cm. Nejvíce se mi líbila orlice.                                                                          Když prohlídka a nákupy skončily, jeli jsme 30 min do Frýdku -Místku, kde je továrna na Marlenku. Tam  začaly nákupy. Potom nám paní průvodkyně o té továrně vyprávěla a měli jsme u toho ochutnávku. Pak jsme šli chodbičkou, kde na jedné straně bylo vidět, jak se vyrábí dorty a na druhé straně  jak se vyrábí medové kuličky.

Když vše skončilo, jeli jsme domů. Po 45 minutách jsme přijeli ke škole a rozešli jsme domů. Výlet jsem si užila.

Nela S., 5. roč.

Zveřejněno 22.6.2023