Škola hrou

Český jazyk:

Ve škole se musíme učit, to my víme, ale máme moc rádi, když se učíme a přitom si hrajeme! Potom si učivo mnohem lépe pamatujeme!

Proto pro nás paní učitelka vymyslela hru na Y a I. Měli jsme si procvičit tvrdá a měkká i, protože nám moc nejdou. Hra probíhala tak, že paní učitelka říkala slova a když v nich bylo tvrdé Y, zvedli jsme ruce nad hlavu do tvaru Y a když v nich bylo měkké I, dali jsme ruce k tělu. Skoro všichni  určovali y a i správně. Pokud se někdo spletl, paní učitelka na něj ukázala dlouhým ukazovátkem, které máme ve třídě. Tato hra se všem líbila a ještě jsme si u ní zacvičili.

Také jsme procvičovali psaní předpon a předložek. Paní učitelka říkala slova a když se jednalo o předponu, tak jsme se museli ve dvojici chytit za ruce a když to byla předložka, pustili jsme se. A proto my už víme, že předpony se píší dohromady a předložky zvlášť!

Přírodověda:

Do hodin přírodovědy si připravujeme prezentace, které si tvoříme sami a velmi nás  to baví. Každý si vybere téma, napíše o něm pár zajímavostí a taky přidá obrázky. Já jsem si vybrala MOUCHU DOMÁCÍ.  A tady jsou další prezentace:

Ondra Slunský- lední medvěd

Tadeáš Slivka – lední medvěd

Alžběta Kudelová- tučňák císařský

Klára Pastuszková – oceány

Mirka Lhotská – tučňák císařský

Tomáš Procházka- tučňák císařský

Všechny prezentace byly zajímavé a povedly se na jedničku.

 

Anežka Zelenková, 5.r.

 

 

 

Zveřejněno 16.11.2016